The گیاه اسپند Diaries

درختان و گیاهان مقدس (سرو – تاقوک- ریواس زیبَد و اسپند)، مجله دریای پارس، پاییز ۱۳۸۸

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که گیاه اسفند می‌تواند در کنترل وزن فردی بسیار موثر باشد.

معمولاً اسپند و کندر در مکان‌هایی مانند خانه، محل کار یا مکان‌های عبادت استفاده می‌شوند. زمان مناسب برای دود کردن آن‌ها می‌تواند شب‌ها قبل از خواب یا در زمان‌های استرس‌زا باشد.

تنظیم هورمون‌های جنسی از دیگر فواید اسپند محسوب می‌شود. به همین دلیل از این گیاه می‌توان برای تنظیم قاعدگی نیز استفاده کرد.

وارد کردن آسیب شدید به کبد و کلیه؛ افراد مبتلا به مشکلات کلیوی و کبدی نباید از هیچ دارو یا غذایی که در آن اسپند به کار رفته است استفاده کنند.

از دیرباز تا به امروز از خواص اسپند برای ضدعفونی و ضدباکتریایی کردن استفاده می‌شود. پراکسید هیدروژن محلولی است که اغلب از آن برای از بین بردن میکروب‌ها به کار می‌برند.

دود کردن زیاد اسپند برای افراد دچار آلرژی و بیماران مبتلابه آسم مضر است و باعث سردرد، تهوع و تشدید علائم بیماری می‌شود، همچنین دود اسپند در صورت استفاده مکرر حتی در افرادی که زمینه ژنتیکی آسم ندارند نیز می‌تواند موجب حساس شدن ریه‌ها و بروز علائم آسم شود.  

اسپند با داشتن ترکیباتی مانند هارمالین و هارمالین، می‌تواند به افزایش سطح هورمون‌های زنانه مانند استروژن و پروژسترون کمک کند. این امر می‌تواند به نظم یافتن چرخه قاعدگی و رفع مشکلاتی مانند تاخیر یا عدم تخمک‌گذاری در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان کمک کند.

– سبب تنظیم قاعدگی می شود و قاعده آور است و برای درمان افتادگی رحم هم مفید است.

درمان شپش فقط بسته به از بین بردن شپش‌ها نیست. بلکه لازم است تا رشک‌ها یا همان تخم‌های برجای مانده از آنها را نیز از بین برد.

از اسپند در طب سنتی برای درمان سنگینی گوش، كری و پیچیدن صدا در گوش استفاده می‌شود.

مصرف اسپند در دوران بارداری و شیردهی اکیداً ممنوع است. زیرا این گیاه می‌تواند منجر به سقط جنین، زایمان زودرس read more و نقص در جنین شود. همچنین، اسپند می‌تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شده و برای او مضر باشد.

اسپند همچنین یک داروی قوی برای درمان سرماخوردگی محسوب می‌شود. این گیاه فوق‌العاده با ارزش در زمان سرماخوردگی می‌تواند به بهبود هر چه سریع‌تر و کاهش علائم کمک کند.

از آنجا که خوردن آن باعث بیمار یا تلف شدن دام می‌شود، در شماری از کشورها علف هرز مضر شناخته می‌شود. استفاده از این گیاه در طب سنتی خاورمیانه و شمال آفریقا رایج است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *